Welk type stap/wandelschoenen kies ik?

Welke type Lowa schoenen zijn geschikt voor welke gebruikersdoelen ?

Wellicht bent u hoog in de bergen wel eens iemand tegengekomen op een paar gympen. Of heeft u iemand anders met stijgijzeervaste bergschoenen op een brommer door de stad zien rijden. Dit zijn duidelijke voorbeelden van de verkeerde schoenen op het verkeerde moment. Vaak zijn verschillen tussen schoentypes niet zo voor de hand liggend. Voor veel mensen is het dan ook niet altijd duidelijk voor welke activiteit welk type schoenen het beste gekocht kan worden. Lowa probeert hier duidelijkheid in te brengen met het Lowa Outdoor Kompas. Alle Lowa schoenen zijn ingedeeld in 8 categorieën. Deze zijn verdeel over de Lowa Outdoor Kompas. Voor elk type Lowa schoen is af te lezen waarvoor deze schoenen het beste gebruikt kunnen worden. Elke categorie is door een eigen kleur gekenmerkt, die ook op de schoenendoos is terug te vinden.

Hieronder worden de categorieën nader toegelicht.

  • Mountaineering/Alpine (bordeaux rood) Zeer technische schoenen, gemaakt van hoogwaardige en slijtvaste materialen, met veel functionele eigenschappen. Deze stijgijzervaste alpine schoenen zijn geschikt voor zeer zware bergtochten, voor gebruik in gecombineerd terrein en voor ijsklimmen.

  • Backpacking (rood) Deze degelijke en robuuste bergschoenen bieden veel techniek en loopcomfort. Backpacking schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor zwaardere, eventueel meerdaagse (berg)wandelingen, huttentochten en reizen met (zware) rugzakken. Zeker bij het bergop en -aflopen met een zware rugzak is het heel belangrijk om stabiele en ondersteunende schoenen met een stevige en gripvaste zool te dragen.

  • Hiking (geel) Deze categorie wordt ook wel light backpacking genoemd. Lichtgewicht technische schoenen met een degelijke constructie en een stabiele, gripvaste Vibram zool. Schoenen uit de Hiking categorie zijn uitermate geschikt voor het zwaardere en ruige werk, zoals backpacking. Door de combinatie van stabiliteit en loopcomfort zijn deze modellen daarnaast geschikt voor dagelijkse activiteiten en wandelingen op vlakker terrein.

  • Trekking (oranje) De Trekking categorie zit precies in het midden in het Lowa Outdoor Kompas. Zoals te zien is aan het grote bereik zijn de schoenen uit de Lowa Trekking collectie zeer breed en universeel inzetbaar. De Vibram M-Tec zool blinkt uit in demping, stabiliteit en loopcomfort, waardoor deze schoenen echte alleskunners zijn. De schoenen uit de Trekkingcategorie zijn geschikt voor wandelingen in het vlakke Nederland tot wandelingen in het middelgebergte, eventueel met lichte bepakking.

  • All Terrain (donker groen) In de laatste jaren zijn de All Terrain (ATC) modellen zeer populair geworden. Ze hebben een frisse en moderne optiek en zijn een stuk lichter dan de Trekking modellen. De Vibram Vialta zool zorgt voor een optimale grip en loopcomfort. Er zijn lage (Lo) en halfhoge (Mid) modellen, die beiden geschikt zijn voor zeer uiteenlopende doeleinden: vrije tijd, naar kantoor, tijdens stedentrips, bos-en asfaltwandelingen en meerdaagse wandeltochten.

  • All Terrain XTR (appelgroen) All Terrain XTR is een subcategorie van de All Terrain categorie. De optiek van de XTR modellen is zeer sportief, mede dankzij de All Terrain XTR zool en het gebruik van lichte en opvallende materialen. In deze categorie zijn ook modellen te vinden met de nieuwe waterdichte Gore-Tex XCR voering, die zeer geschikt is voor gebruik bij warmer weer.

  • Active Travel (licht groen) Comfortabele vrijetijdsschoenen voor dagelijks gebruik, reizen, (stads)wandelingen en dergelijke. In tegenstelling tot de All Terrain XTR modellen hebben de Active Travel modellen een klassiek design. Met Active Travel schoenen gaat u altijd goed gekleed de deur uit, zonder dat u het Lowa comfort hoeft te missen.

  • Casual (turqoise) De nieuwste categorie Lowa schoenen. Modische kleuren, vernieuwende trendy designs gecombineerd met de Lowa pasvorm en een hoop loopcomfort. Lowa casuals zijn vrijetijdsschoenen voor iedere dag. Ze staan zowel goed onder een spijkerbroek als onder een pak.

Meer info op www.lowa.nl