Rieker

Rieker op onze webshop

De schoenen van Rieker zijn niet alleen modieuze producten, hun speciale eigenschappen maken ze meer dan dat. Onze bijzondere constructies en de lichte en elastische componenten, maken elke schoen een anti-stress schoen.

DÉ BIJZONDERE KENMERKEN:

• Licht gewicht

• Optimale schokabsorptie op verschillende oppervlakken

• Maximale flexibiliteit (we spreken van een 'bllotvoets' feeling')

• Een pasvorm die ruimte biedt omdat het volume van de voeten tijdens de dag toeneemt.

Geschiedenis van Rieker

Rieker werd opgericht in 1874 in het Zwarte Woud en produceerde oorspronkelijk schoenen voor de rijke inwoners van Noord-Italië. Het bedrijf is nog steeds een familiebedrijf (de vijfde generatie) en de consistente focus op de consument heeft geresulteerd in een constante groei in de afgelopen 30 jaar.

Begin jaren ‘70 werd een nieuw hoofdkantoor in Zwitserland gebouwd en de productie werd internationaal uitgebreid. Tegenwoordig heeft Rieker wereldwijd ongeveer 20.000 mensen in dienst, vooral in de landen Marokko, Roemenië, Slowakije, Tunesië en Vietnam, waar hun eigen productiefaciliteiten gevestigd zijn. Ze leveren ongeveer aan 9.000 onafhankelijke retailers, voornamelijk in Europa..

Het anti-stress-schoeisel van Rieker is uniek. Om aan de eisen van zijn speciale ontwerpen te voldoen en snel te reageren op modetrends, wordt vrijwel alles dat Rieker verkoopt ook geproduceerd door Rieker.

De Code of Conduct voor maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een belangrijke rol in de schoenen- en lederwaren industrie die haar producten wereldwijd produceert en verkoopt. Dit komt tot uiting in een gedragscode die is aangenomen door de professionele boards van zowel de schoenen- als de lederwaren industrie, waaraan wij ons bij Rieker volledig hebben gecommitteerd.

Rieker is ook lid van de CADS - een samenwerking met het Duitse schoen Instituut - dat zich bezighoudt met de verontreinigende stoffen in schoeisel en gebruik maakt van een initiatief om risicovolle stoffen te voorkomen. Zie www.CADS-shoes.com voor meer informatie.