Even geduld

Schoenen Fami icon Schoenen Fami logo Home Verkennen Over Disclaimer Mijn Account Winkelmandje Checkout ACCESSOIRES SCHOENEN ONDERHOUD WANDELEN

Disclaimer

Algemene voorwaarden

"De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst."


Definities / termen in de algemene voorwaarden:

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

1.    Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

2.    Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in het kader van een professionele activiteit.

3.    Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;

4.    Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen;

5.    Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;

6.    Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand volgens art. 47 Wet Marktpraktijken;

7.    Dag: kalenderdag;

8.    Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;

9.    Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.


Identiteit van de ondernemer:

·       Naam onderneming: Fafa BV

·       Handels benaming : Schoenen Fami     

·       Vestigingsadres: Dorpstraat 66 9890 Gavere – Belgie         

·       Bezoekadres: Idem vestigingsadres

·       Telefoonnummer: +32 9 384 19 63 tijdens openingsuren

·       E-mailadres: info@schoenen-fami.be

·       Ondernemings & btw-identificatienummer: BE0474 164 209 Gent


Toepassing.

Betreffende de webshop van de handelszaak: “Schoenen Fami” het bezoek en het gebruik ervan en de online en afstandsverkoop die er uit voortvloeit. Zowel Schoenen Fami als de klant verklaren zich akkoord met deze algemene voorwaarden. De klant die een online bestelling plaatst en online product(en) koopt bij Schoenen Fami wordt verondersteld deze algemene voorwaarden te hebben gelezen en ermee akkoord te zijn. Deze algemene voorwaarden worden geregeld aangepast aan nieuwe evoluties. Enkel de actuele versie is van toepassing!


Taal communicatie

Alle communicatie betreffende online en afstand bestellen, kopen , inlichtingen, klachten enz. gebeurt vooralsnog uitsluitend in de Nederlandse taal.

Eventuele onvolkomenheden en zetfouten op de website.

Het up to date houden van de website is mensenwerk, alhoewel we dit tot een absoluut minimum trachten te beperken kunnen fouten alsnog voorkomen op de website. In geval zo een fout tot discussie over een product, zijn hoedanigheid of zijn prijs zou leiden dan behoudt Schoenen Fami zich het recht om deze fout op de website gewoon te corrigeren. Een fout op de website kan niet worden aangehaald om wat dan ook te eisen.

Aanbod producten en artikels op de website – webshop.

Ondanks het feit dat de catalogus en website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat of niet up-to-date is.

wanneer u specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij u vooraf contact op te nemen met onze winkel via info@schoenen-fami.be of telefonisch op (+32) (0)9 384 19 63

De op de webshop aangeboden artikelen komen (op eventuele fouten na) overeen met de actuele voorraad in onze magazijnen. De webshop wordt meermaals per dag automatisch aangepast aan deze actuele voorraad.

Uitzonderlijk kan het echter voorkomen dat een artikel dat online besteld wordt net voordien in de fysieke winkel werd verkocht en dit nog niet is aangepast op de webshop.

In dat geval behoudt Schoenen Fami zich het recht toe om de geplaatste bestelling te annuleren en betalen we meteen het aankoopbedrag terug.

·       Afbeeldingen van de artikelen op de webshop:

Ondanks dat we onze producten zo juist mogelijk trachten weer te geven komen de kleurweergave, formaat-interpretatie nooit voor 100% overeen met de realiteit.

·       Benaming van de artikelen op de webshop:

We nemen meestal de artikel benaming over van de oorspronkelijke fabrikant doch we behouden ons het recht toe om een artikel of eigenschap en kleur van een artikel anders te benoemen als we dat nodig achten.


De geafficheerde artikel prijzen.

Alle prijzen die op de website zijn geafficheerd zijn in € aangeduid en zijn BTW inbegrepen.

Bij afgeprijsde artikelen blijft de originele prijs doorstreept staan en staat de nieuwe prijs in rode kleur met vermelding “promo” of “solden”

De originele prijzen van de artikelen op de webshop zijn identiek aan de originele prijzen in de fysieke winkel.

Op de webshop geafficheerde promo-prijzen gelden ook aan de kassa in de fysieke winkel.

In de fysieke winkel kunnen echter tijdelijke kortingen (opendeurdagen, braderijdagen, jaarmarkt) worden toegestaan die op dat ogenblik niet gelden op de webshop. De online koper heeft niet het recht om deze korting op te eisen.

Op de webshop kunnen tijdelijk kortingen worden toegestaan die op dat ogenblik niet gelden in de fysieke winkel (bv dag van de webshop) De korting is dan niet zichtbaar op de webshop maar wordt bekomen door een promo-code in te voeren tijdens de online bestel procedure.


Bestellen van een of meerdere artikel(s).

Een artikel is pas definitief besteld na dat de koper met succes de betaal-procedure op de website doorlopen heeft en het overgemaakte geld zichtbaar is bij Schoenen Fami.

De betaling van de online aankoop gebeurt via het beveiligde betaalsysteem van MultiSafePay nadat een betaalmiddel (bancontact, maestro, mastercard, visa, ideal, sofortbanking, overboekeing of paypal) geselecteerd wordt, komt de koper terecht op de beveiligde website van MultiSafePay waar de betaling kan worden afgerond.

De consument ontvangt zodra de betalingsprocedure volledig is afgerond een bevestiging e-mail met alle gegevens van de aankoop als geldig bewijs van zijn aankoop. Tevens vindt men in deze bevestigingsmail een link naar onze Algemene Voorwaarden.

In geval voor overboeking werd gekozen als betaalmiddel moet de koper eerst nog daadwerkelijk de overschrijving uitvoeren en is de betaalprocedure pas rond na dat het geld effectief op de bankrekening van Schoenen Fami verschijnt. Hierdoor kan er tussen het online bestellen en de definitieve aankoop-bevestiging/bewijs meerdere dagen verschil zitten. (bijzonder als bestelling gebeurd vòòr een weekend of feestdag).

Wie dat wenst kan ook bestellen door telefonisch of per e-mail naar het artikel te vragen.

In dat geval sturen we met e-mail een betaal-link waarmee men rechtstreeks op de MultiSafePay betaalpagina komt of vragen we het geafficheerde bedrag te storten op onze zakenrekening: Iban: BE70 0682 2503 0125, Bic: GKCCBEBB.


Reserveren van (een) artikel(s).

Men kan niet een artikel reserveren zonder het te betalen!! De enige manier om een artikel te reserveren is dit artikel online te bestellen en te opteren voor een rechtstreeks betaalmiddel (dus niet overboeking).

De technische koppeling van actuele voorraad aan de vertoonde voorraad op de webshop laat reserveren zonder betalen niet toe. (Zolang een artikel niet betaald is blijft het beschikbaar op de webshop en in de fysieke winkel voor andere potentiële kopers).

Verzending en levering of afhaling.

Afhaling in de winkel: Indien geopteerd wordt voor afhaling in de winkel wordt de bestelling in bewaring gehouden tot de koper zich aanbied.

Verzending:

We verzenden enkel met het bedrijf Bpost en dit overal binnen de EU en op aanvraag ook naar landen en continenten daarbuiten.

Binnen België kan de klant kiezen voor levering thuis, op het werk, in een Bpost-afhaalpunt of Bpost pakjes automaat.

De klant heeft tijdens de online bestel procedure de mogelijkheid om in het vakje “vraag” zij specifieke leveringsplaats op te geven. Indien hier niets wordt opgegeven wordt de bestelling verzonden naar het opgegeven woon adres.

Alle bestellingen die we verzenden krijgen van Bpost een traceercode mee zodat we steeds kunnen natrekken waar het pakket zich bevindt en of het al dan niet werd afgeleverd.

Op aanvraag verstekken deze traceercode ook aan de online koper.


Verzendkosten – tarieven.

Voor leveringen binnen België:

Altijd verzendkosten zoals weergegeven op de bestelpagina.


Voor leveringen naar Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland:

Altijd verzendkosten zoals weergegeven op de bestelpagina.


Voor leveringen naar alle andere landen:

Voor de juiste verzendkost kan informatie gevraagd worden op info@schoenen-fami.be of +32 9 384 19 63

Verzendkosten kunnen niet gerecupereerd worden ingeval van retour!


Levertijd

Schoenen Fami verbind er zich toe het pakket zo snel als mogelijk (binnen de 5 werkdagen) te versturen.

Wet bedenktijd na aankoop op afstand.

Schoenen Fami verbindt er zich toe volledig conform deze wet te handelen.

“De consument heeft het recht binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering, af te zien van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder motivering”.


Retourneren – herroepingsrecht van Schoenen Fami.

Deze voorwaarden van herroeping van de bestelling en het vermelde retouradres gelden enkel voor producten aangekocht in de webshop.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, mag de klant Schoenen Fami Dorpstraat 66 - 9890 Gavere, via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van zijn beslissing de overeenkomst te herroepen.

Schoenen Fami biedt zijn klanten een veel ruimer en comfortabeler retour recht dan het wettelijke minimum:

De klant mag zonder opgave van reden binnen de 15 dagen de schoenen terugsturen of binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen deze terugbrengen in de fysieke winkel in ruil voor een ander paar/artikel of tegoedbon.

Bij correcte retour, zie wat volgt onderaan, wordt meteen het aankoop bedrag integraal terug betaald.

Retour-verzendkosten worden niet terugbetaald (tenzij uitzonderlijke redenen zie klachten).

Het recht op retour vervalt de 31ste dag na dat de goederen werden aangeboden op het leveringsadres of beschikbaar waren in het door de klant gevraagde bpost punt of pakjesautomaat.

De dagen dat het pakket ter afhaling ter beschikking ligt vallen dus ook binnen deze 30 dagen.

Onder “dagen” verstaan we in dit geval “alle” dagen ook zon en feestdagen!

Vertragingen die te wijten zijn aan derden aan wie de terugzending is toevertrouwd kunnen niet aangeroepen worden om de retourrecht tijd te overschrijden.

Als het artikel na 30 dagen na ontvangst niet terug is beschouwen wij dat als definitief verkocht en kan er niet meer worden geretourneerd.

Wat is een correcte retour:

·       De goederen moeten effectief terug in onze handen zijn! Verlies of diefstal tijdens het retour vervoer naar ons valt buiten onze verantwoordelijkheid. Retourneer daarom minstens met traceercode en eventueel ook met verzekering bij zeer dure artikels.

·       Binnen de hierboven beschreven tijd !

·       Schoenen mogen niet “gebruikt” zijn enkel aangepast !

·       Onder “gebruikt” verstaan we duidelijke afslijt sporen op de onder-zool, voetafdruk in de binnenzool en kreuken en typische voetvorm in het bovenleder van de schoen.

·       Daarom volgende tips:

·       Pas de schoenen aan op een propere en zachte ondergrond!

·       Pas de schoenen aan met kousen en/of met droge propere voeten!

·       Als de schoen duidelijk zo veel te klein, te smal of te weinig volume biedt dat het moeilijk is deze aan te trekken stop dan meteen deze pogingen en voorkom het uitrekken van de schoen.

·       Gebruik een schoenlepel om de schoenen aan te passen.

·       De originele (bijhorende) schoenendoos mag niet beschadigd zijn.

·       Het etiket met barcode, prijs maat en andere info mag niet verwijderd of beschadig zijn.

·       Daarom volgende tips:

·       Behoud minstens 30 dagen lang de bijpassende schoenendoos op een veilige droge plaats.

·       Ingeval van retournering verpak de doos strak in sterk inpakpapier of plaats de doos in een andere grotere doos. En plak deze verpakking stevig dicht.

·       Plak in geen geval post of vervoer documenten en sticker rechtstreeks op de doos !!


Uitzonderingen op het retour en herroepingsrecht

Het retour en herroepingsrecht geld uitzonderlijk niet voor artikelen die specifiek op vraag van de consument werden vervaardigd/besteld of onomkeerbaar werden aangepast en dus enkel voor deze betreffende consument bestemt kunnen zijn. (voorbeeld schoenen die speciaal werden aangepast aan specifieke behoeftes van de consument).

Conformiteit en garantie:

De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.

Een door de ondernemer, fabrikant of importeur als garantie aangeboden regeling doet niets af aan de rechten en vorderingen die de consument ter zake van een tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de ondernemer jegens de ondernemer kan doen gelden op grond van de wet en/of de overeenkomst op afstand.

Klachten

Schoenen Fami verklaard klachten ontvankelijk als die binnen redelijke termijn na aankoop aan ons kenbaar worden gemaakt.

Een klacht over niet conforme levering (maat niet juist, kleur niet juist) moet ons binnen de 14 dagen kenbaar gemaakt worden.

Klachten over verborgen gebreken (fabricagefouten) moeten ons binnen de 50 dagen na levering worden overgemaakt.

Schoenen Fami behoudt zich het recht om te oordelen of eventuele schade al dan niet het gevolg is van hetzij slecht fabricaat, hetzij slecht gebruik door de klant hetzij door gewone slijtage.

Schoenen Fami archiveert alle e-mail verkeer tussen beide partijen die tot de aankoop hebben geleidt. Bij eventuele geschillen gelden voor alle partijen deze conversaties als bewijs.

Klachten moeten ons per e-mail worden kenbaar gemaakt.

Het product dat voorwerp is van de klacht mag ons worden toegezonden of in de fysieke winkel tijdens de openingsuren worden aangeboden ter controle.

Ingeval een klacht als ontvankelijk wordt beschouwd betaald Schoenen Fami ook eventueel gemaakte verzendkosten en retourkosten terug!


Geschillen:

Wanneer een consument een geschil heeft met een ondernemer en hem hierover reeds heeft geraadpleegd, dan heeft de consument de mogelijkheid om raad te vragen of klacht neer te leggen bij de bevoegde instanties.

De consument kan ook steeds terecht bij het Online Dispute Resolution Platform van de Europese Commissie. Dit centraal platform behandelt klachten over overeenkomsten op afstand.

Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument is uitsluitend Belgisch recht van toepassing, voor zover het internationaal privaatrecht dit toelaat.

Persoonsgegevens - Privacy

Schoenen Fami archiveert de gegevens van online klanten enkel voor de lopende aankoop en voor eventuele klachten nadien.

De enige gegevens die Schoenen Fami van de online klanten bijhoud zijn de e-mail conversaties die tot een aankoop hebben geleid. Verantwoordelijke voor archivering van deze mails is Fafa BV.

Schoenen Fami zal deze gegevens kunnen gebruiken om de klant opnieuw te benaderen met marketing of reclame.

Schoenen Fami verklaart uitdrukkelijk deze gegevens ook niet over te maken aan derden.


Officiële gegevens Schoenen Fami

·       Fafa BV (Schoenen Fami )

·       Vestigingsadres: Dorpstraat 66 9890 Gavere – Belgie         

·       Bezoekadres: Idem vestigingsadres

·       Telefoonnummer: +32 9 384 19 63 tijdens openingsuren

·       E-mailadres: info@schoenen-fami.be

·       Ondernemings & btw-identificatienummer: BE0474 164 209 Gent


Klantendienst.

Men kan zich rechtstreeks wenden tot de winkel op het telefoonnummer: +32 9 384 19 63 of mailen naar : info@schoenen-fami.be

Men kan zich ook naar de fysieke winkel begeven tijdens de openingsuren vermeld op www.schoenen-fami.be

Opgemaakt te Gavere op 18 maart 2020De informatie op de website www.softtouch.eu (de "Service") is alleen voor algemene informatiedoeleinden.


Schoenen Fami aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor fouten of weglatingen in de inhoud van de Service.


Schoenen Fami is in geen geval aansprakelijk voor enige speciale, directe, indirecte, gevolg- of incidentele schade of welke schade dan ook, hetzij in een actie van contract, nalatigheid of andere onrechtmatige daad, voortvloeiend uit of in verband met het gebruik van de Service of de inhoud van de Service. Schoenen Fami behoudt zich het recht voor om toevoegingen, verwijderingen of wijzigingen aan de inhoud van de Service op elk moment aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.


Schoenen Fami garandeert niet dat de website vrij is van virussen of andere schadelijke componenten.


Externe links disclaimer

www.schoenen-fami.be website kan links bevatten naar externe websites die niet worden aangeboden of onderhouden door of op enige wijze zijn gelieerd aan Schoenen Fami


Houd er rekening mee dat de Schoenen Fami de nauwkeurigheid, relevantie, tijdigheid of volledigheid van informatie op deze externe websites niet garandeert.


Laatst bijgewerkt: 14 maart 2021

Dorpstraat 6650.94492,3.668829890 Gavere Belgiuminfo@schoenen-fami.beSchoenen Fami+32(0)9 384 19 63BE0474164209www.schoenen-fami.be